English Finnish German Russian Estonian version is under construction Latvian Lithuanian version is under construction

Intranet  |  |  Quick search  
TEDIM OHJELMA STRATEGIA 2004-2008 TAUSTAA ORGANISAATIO PROJEKTIT DOKUMENTIT TAPAHTUMAT YHTEYSTIEDOT LINKKEJÄ UUTISARKISTO
 

IDÄN JA LÄNNEN VÄLINEN KESKUSTELUFOORUMI

Venäjän, Suomen ja Saksan liikenneministeriöt yhdessä Venäjän rautatieministeriön ja Pietarin kaupungin kanssa käynnistivät vuonna 1995 liikenteen telematiikan yhteistyöohjelman, jonka tavoitteena oli sujuvoittaa kansainvälisiä kuljetusketjuja Itämeren alueella uuden teknologian avulla. Ohjelma sai tuolloin nimekseen TEDIM - Telematics in foreign trade logistics and delivery management.

Jo vuonna 1996 Viro liittyi ohjelmaan ja nykyisin jäsenmaihin kuuluvat myös Latvia ja Puola. Uusin TEDIM jäsenvaltio on Liettua, joka liittyi ohjelman jäseneksi syksyllä 2003. Ruotsi ja Tanska ovat mukana kehitysohjelman projekteissa.

TEDIM on hyväksytty yhdeksi EU:n strategiseksi liikenneverkostoprojektiksi Itämeren alueella. Red cone symbol Pohjoinen Ulottuvuus


Kuluneiden kymmenen vuoden aikana TEDIM-sateenvarjon alla on ollut yli 40 projektia, tutkimusta ja selvitystä  mm. rautatie-, meri- ja maantiekuljetusten sekä tullin alalta.
Katso  Red cone symbol Projektit


TEDIMissä noudatetaan periaatetta, jonka mukaan puheenjohtajuus vaihtuu vuosittain jäsenmaiden välillä.

Vuoden 2007 isäntämaana toimii Suomi ja 16. ICC kokous pidetään Helsingissä 15-16.11.2007.

Vuonna 2006 TEDIM ohjelman puheenjohtajamaana oli Saksa ja 15. ICC kokous pidettiin Lübeckissä 12.-13.lokakuuta 2006. Kokouksen puheenjohtajana toimi Saksan liikenne-, rakentamis- ja kaupunkiasiain ministeriön Strategisen suunnitteluosaston varakansliapäällikkö Hilde Trebesch.

Vuonna 2005 TEDIM-ohjelman puheenjohtajamaana oli Viro ja 14. Kansainvälinen koordinaatiokomitean (Red cone symbol ICC) kokous pidettiin Tallinnassa 13.-14.10.2005. Kokouksen puheenjohtajana toimi Viron Taloussuhteiden ja viestintäministeriön varakansliapäällikkö Andres Tint.

Kansainvälisen koordinaatiokomitean (Red cone symbol ICC) 13. kokous pidettiin Gdanskissa, Puolassa 27.-28.9.2004. Kokouksen puheenjohtajana toimi Puolan Infratsruktuuriministeriön meriliikenneosaston varajohtaja Tadeusz Gorecki.

Edellinen kokous pidettiin Riiassa, Latviassa, TEDIM ohjelman vuoden 2003 puheenjohtajamaassa 16-17.9. Kokouksen puheenjohtajana toimi Latvian liikenne- ja viestintäministeriön informaatio-osaston johtaja Vilis Zvidrins.

Vuonna 2002 puheenjohtajamaana oli Venäjä ja puheenjohtajana Venäjän Federaation ensimmäinen vararautatieministeri Vladimir Yakunin.  

TEDIM-ohjelman uusi strategia vuosille 2004-2008 hyväksyttiin syyskuussa 2003 Riiassa pidetyssä 12. kansainvälisessä yleiskokouksessa. Red cone symbol Uusi TEDIM Strategia  
Strategian mukaan TEDIM ohjelman sisältöä tarkennettiin käsitteillä Telematics, Education, Development ja Information Management.

Red cone symbol TEDIM Hankehaku

Red cone symbol TEDIM Membership


TAUSTAA
Taustatietoa ohjelmasta
Pohjoinen Ulottuvuus
Jäsenyys ja osallistuminen
Evaluointi 1999-2000


     Red cone symbol 
  
Page updated 7.7.2007
       
Copyright © 2001 Tedim